TECHTALKS

Blijf op de hoogte van onze TechTalks!

Elk kwartaal organiseren wij TechTalks rondom allerlei verschillende thema’s binnen de IT. We nodigen experts uit die vol enthousiasme hun kennis delen. En met een workshop, film, of andere ervaring ben je niet alleen een avond aan het luisteren, maar beleef je het onderwerp ook van dichtbij. Het zijn avonden waar studenten, professionals, en werkgevers elkaar in een informele sfeer ontmoeten. Waar passies worden aangewakkerd, nieuwe ideeën ontstaan, en mensen elkaar aansteken met hun enthousiasme. Dat is waar wij als Procam graag voor staan. Feel Inspired. Be Oustanding.

TechTalks bijwonen? Meld je aan!

Laat je gegevens achter in het formulier, dan nodigen wij jou uit voor onze toekomstige TechTalks.

Lees ons Privacy Statement

Ik accepteer het Privacy Statement

Inspireer mij, en hou mij op de hoogte van relevante content in de vorm van bijvoorbeeld blogs, infographics en video's. Mijn gegevens zullen 1 jaar bewaard blijven.

Met deze inschrijving geef je Procam toestemming om jouw gegevens te verwerken om jou uit te nodigen voor interessante kennissessies en andere events die Procam organiseert. Mijn gegevens zullen 1 jaar bewaard blijven. Je kan ons op elk moment verzoeken om jouw gegevens te verwijderen of jouw toestemming in te trekken via privacy@procam.nl.

WAT VOORAF GING

Geen enkel systeem is waterdicht. Coen Jonker en Mark Kazemier lieten zien hoe hackers gebruik maken van kwetsbaarheden in onze systemen en vertelden wat we moeten doen om ons daartegen te verdedigen. Na deze talk was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Binnen 2 uur was iedereen in staat om een SQL injection uit te voeren!

We waren te gast bij de Virtual Cinema in Amsterdam om deze virtuele wereld zelf mee te maken. Met de VR-brillen op konden we kiezen uit een aantal VR-films waar we ons helemaal in op konden laten gaan. Daarnaast hield Marcus Vlaar een talk over serious gaming: het inzetten van de positieve eigenschappen van games in serieuze applicaties. Hij vertelde bijvoorbeeld over een interactieve game die zij hebben ontwikkeld voor Houthoff Buruma, waarin jonge advocaten samen aan een case werken tijdens de sollicitatieprocedure. Roger Rosweide deelde ter afsluiting wat over de laatste ontwikkelingen binnen de VR en lichtte toe wat VR ons in de toekomst zal brengen.

Bij deze kennissessie keken we met elkaar naar de film Her. In deze film ontwikkelt een man gevoelens voor een kunstmatige intelligentie terwijl hij midden in een scheiding zit. In de film worstelt hij met de problemen die voortkomen uit de verschillen tussen mens en AI. Dr. Pim Haselager — een psycholoog & filosoof die zich in zijn onderzoek richt op kunstmatige intelligentie — vertelde naar aanleiding van deze film over de sociale en ethische implicaties van AI.